Om Mig

Jag heter Malin, och jag är en helt vanlig tjej som försöker vara hälsosam. Min hälsa var inte något jag brydde mig om under tonåren och jag skolkade ofta på gympan. Godis och sötsaker har alltid varit en del av min diet. Jag slutade nästan helt att äta kött när jag var 12 år gammal för jag tyckte inte om smaken och jag tyckte även synd om djuren.

Sedan provade jag på yoga en dag på gymnasiet och tyckte att det var underbart. Det passade min personlighet perfekt. Det dröjde dock ett par år till innan jag provade på det igen. Det var inte förrän jag flyttade till Kanada efter att ha träffat en kille som jag hittade en yoga studio i närheten av vår lägenhet. Jag kände ingen i Kanada, saknade min familj och min katt otroligt mycket, så yogan var det första som fick mig att känna mig hemma i ett främmande land.

Efter det kom andra grejer i vägen, vi flyttade till en annan provins i Kanada, jag pluggade på universitet, fick nya vänner, och yogan glömdes bort ett tag igen. Sedan en dag i april 2015 var jag jätteförkyld och hittade en youtube-video med yoga för när man är sjuk. Jag gjorde videon och älskade att jag kunde göra det när jag ville, och i mitt eget vardagsrum (närmaste yogastudion var en halvtimme bort). Sedan dess har jag gjort yoga varje dag, och det mesta gör jag hemma.

Nu när jag har gjort yoga till min rutin har jag lärt mig mer om filosofierna i yoga varav en är kallad Ahimsa “Icke våld mot alla levande varelser.” Detta fick mig att tänka större, jag var redan vegetarian, men vad mer kunde jag göra? Jag började kolla på PETA’s hemsida som listade all kosmetika och skönhetsprodukter som testades på djur (många vilka jag använde), så jag fick börja tänka om. Detta är något jag fortfarande kämpar med och kommer skriva om, för jag måste erkänna att jag gillar lyx, jag gillar fina parfymer och kläder, men är de verkligen värt det?

Nu är min introduktion redan väldigt lång, men det här är min bakgrund som jag kommer diskutera lite på bloggen, men sedan vill jag även fokusera på hur vi kan undvika att skada djur, ta hand om miljön, äta hälsosamt, träna för nöjes skull istället för resultaten. Jag vill skapa en konversation och veta vad ni tycker, ni måste inte vara vegetarianer eller yogis, jag dömer inte. Men jag tror att om vi läser om vad vi faktiskt stoppar i oss eller smetar på oss och vart det kommer ifrån så kan vi göra intelligentare val vilket jag tror håller på att bli vanligare nu. Vi kan tänka själva, vi vet vad som är bäst för oss och hur vi själva vill leva våra liv.

Dela gärna med dig av dina erfarenheter och åsikter!

Malin

Advertisements